четвер, 18 березня 2021 р.

20 березня — Міжнародний День Щастя
Дата святкування була обрана не випадково. 20 березня — День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi и сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

        В резолюцiї ООН говориться про те, що «прагнення до щастя є основоположною метою людського iснування», а також про «необхiднiсть визнання цiєї мети у мiжнароднiй полiтицi».
Як ви думаєте, чого вам не вистачає для повного щастя?
        Дослідження учених Каліфорнійського університету показало, що люди, які роблять добрі справи 5 разів на тиждень протягом шести тижнів, поступово починають відчувати себе все щасливіше.
        Інше дослідження виявило, що люди з різних країн і різних культур відчувають себе дуже задоволеними, коли щось дарують або віддають у благодійних цілях.
На думку Ренді Тейран, яка заснувала проект «Щастя», щоб відчувати себе щасливим, потрібно:
1) проводити час зі щасливими людьми — науково доведено, що щастя заразливе;
2) виділяти час на добрі справи;
3) застосовувати «техніку подяки»: щовечора записуйте як мінімум 3 подяки за те, що трапилося протягом дня;
4) Коли відбувається щось погане, кожен сам обирає, як до цього ставитися. Як до краху всього життя / як до прикрої дрібниці, про яку через рік не згадаєш / як до уроку, засвоївши який, можна підстрахуватися від куди більших неприємностей і т. д.;
5) Прислухатися до себе. Коли відчуваєш щастя, потрібно постаратися прислухатися до себе, своїм думкам, своєму тілу. Запам'ятати цей стан і потім в медитаціях намагатися відтворити його.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар