вівторок, 15 жовтня 2019 р.

18 жовтня 

Європейський День боротьби з торгівлею людьми

Європейський День боротьби з торгівлею людьми
18 жовтня – День, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми, був започаткований 18 жовтня 2007 року. Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом - торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні - запорука успішної боротьби з цією проблемою.
Нагадаємо, що 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми». Пару років опісля Європейський Парламент одностайно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни - члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб.
Країни, що ратифікували Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми» вдосконалюють систему надання допомоги потерпілим за коштами державних структур, процедури розгляду судових справ, координують діяльність силових відомств у сфері протидії торгівлі людьми з боку відповідних державних установ.
Людина - не товар! Цінність людського життя - не предмет торгівлі!




ПАМ`ЯТКА Якщо Ви вирішили працювати за кордоном

v Переконайтеся, що фірма, яка пропонує роботу, має ліцензію на працевлаштування українських громадян за кордоном, отриману у Міністерстві праці та соціальної політики України.
v Поцікавтеся  в центрі  зайнятості, чи є у фірми позитивний досвід працевлаштування українських громадян за кордоном.
v Вимагайте  оформлення спеціальної робочої візи - туристична та гостьова візи не дають права на роботу.
v Підписаний  контракт є обов'язковою умовою працевлаштування. Контракт підписується у 2 примірниках (для кожної із сторін).
v Контракт повинен бути написаний зрозумілою для Вас мовою (українською або російською).
v У контракті  повинна міститися найбільш повна інформація про умови роботи:
*    - термін дії контракту;
*    -  тривалість робочого дня;
*    -  вихідні дні;
*    - оплата  праці;
*    - умови проживання;
*    - медичне страхування;
*    - повне ім'я та адреса роботодавця;
*    - умови розірвання контракту.
v Від'їжджаючи, обов'язково залиште вашій родині, друзям чи родичам координати вашого майбутнього місця перебування (точну адресу та реквізити організації, усі можливі контактні телефони, ваше місцезнаходження - майбутню адресу проживання, координати людини, через яку ви знайшли роботу - менеджера організації, знайомого, який порадив цю роботу). Обов'язково телефонуйте додому.
v Після приїзду у країну, де Ви будете працювати, зареєструйтеся в посольстві України - інформація про Ваше перебування допоможе дипломатичним представникам


Немає коментарів:

Дописати коментар