понеділок, 4 лютого 2019 р.

5 лютого 
РЕКОМЕНДАЦІЇ БАТЬКАМ ЩОДО БЕЗПЕКИ І ПРОФІЛАКТИКИІНТЕРНЕТ – ЗАЛЕЖНОСТІ
       Розвиток і безпека наших дітей - пріоритетні завдання для батьків. Кожен з нас прагне використовувати всі можливості для того, щоб діти виросли здоровими, освіченими і гармонійно розвиненими особистостями. Інтернет може стати в цьому одним з головних помічників.

         Основна рекомендація, що гарантує безпеку дитини в інтернеті - довірливе спілкування з батьками. Дитина повинна знати, що головні експерти у всіх життєвих ситуаціях - його мама і тато. Не повинно бути таких тем, які дитина боялася б обговорювати з батьками і питань, які дитина посоромився б задавати.
     Хоча б 15 хвилин в день спілкуйтеся з дитиною так, щоб ви дивилися один одному в очі. Але тільки не тоді, коли Ви її лаєте!
     Контакт «очі в очі», повинен асоціюватися у дитини тільки з теплим, довірчим спілкуванням.
     Для більшості дітей Інтернет є важливою частиною їх суспільного життя, тому забороняти його категорично не можна. Але можна регламентувати час, проведений біля комп'ютера і встановити для дітей деякі обмеження. Для цього зробіть разом з дитиною, запишіть і повісьте на видне місце сімейні правила використання Інтернету. У них можна включити такі обмеження: кількість часу, який щодня проводить в Інтернеті дитина, в який час (до або після домашніх завдань, спортивних тренувань і т.д.) вона може ним користуватися.
• Строго стежте за тим, щоб дитина проводила більше часу на повітрі, в компанії своїх однолітків. Пам'ятайте про її захоплення.
• Тактовно і обережно контролюйте своїх дітей в Інтернеті. Для цього ознайомтеся з програмами, які обмежують використання Інтернету та здійснюють контроль над відвідуваними сайтами. Головне - довіряти дітям і розвивати у них самоконтроль, дисципліну і відповідальність.
• Навчайте дітей негайно повідомляти вам про всі випадки в Інтернеті, які викликали збентеження або переляк.
• Розкажіть дітям, щоб використовували псевдонім, який не містить ніяких натяків на особистість дитини та її місцезнаходження.
• Пам'ятайте самі і вчіть дітей в інтернеті нікому не повідомляти інформацію про себе і про свою родину, ніколи не заповнювати особисті профілі в Мережі. Навіть такі характеристики, як стать і зростання, тримати в таємниці.


Немає коментарів:

Дописати коментар